Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadýchaná tvarohová žemlovka
Albert logoAlbert logo
  • Nadýchaná tvarohová žemlovka
Nadýchaná tvarohová žemlovka

Nadýchaná tvarohová žemlovka

Pokud jste milovníky žemlovky, musíte vyzkoušet tu naši s tvarohem. A patříte-li mezi ty, kteří nad žemlovkou ohrnují nos, tak vězte, že tahle si vás zaručeně získá.
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Veka 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Rozinky 50 g
  • Mléko 500 ml
  • Cukr krupicový 250 g
  • Jablko 8 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Máslo 3 plž
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Veka 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Rozinky 50 g
  • Mléko 500 ml
  • Cukr krupicový 250 g
  • Jablko 8 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Máslo 3 plž

Příprava

1
Zalijte 50 g rozinek rumem a nechte je odležet. Utřete 250 g měkkého tvarohu s 1 lžící změklého másla, 2 lžícemi moučkového cukru a 1 žloutkem. Přidejte 1 sáček vanilkového cukru a 50 g rozinek. Rum slijte a nechte stranou.
2
Ze 2 vajec si oddělte žloutky a bílky. Oba žloutky promíchejte s 500 ml mléka. Přidejte 2 lžíce krupicového cukru a 2 lžíce rozpuštěného másla a znovu promíchejte. Do směsi namáčejte plátky veky. Rozdělte je na 3 části.
3
Oloupejte 8 menších jablek a nastrouhejte je nahrubo. Zapékací mísu vytřete máslem a vložte první část nasáknuté veky. Na ni naskládejte připravená jablka a posypte je skořicí a 4 lžícemi krupicového cukru. Naskládejte druhou část nasáknuté veky, nahoru navrstvěte pomocí stěrky tvarohovou směs a uzavřete poslední částí namočené veky.
4
Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem a zalijte rumem, který vám zbyl z rozinek. Pečte při 180 °C přibližně 40 minut. Během pečení si ušlehejte bílky se zbylým krupicovým cukrem do sněhu, který rozetřete navrch upečené žemlovky, a vraťte ještě na 8 minut do trouby zapéct. Chutná celé rodině.
1
Zalijte 50 g rozinek rumem a nechte je odležet. Utřete 250 g měkkého tvarohu s 1 lžící změklého másla, 2 lžícemi moučkového cukru a 1 žloutkem. Přidejte 1 sáček vanilkového cukru a 50 g rozinek. Rum slijte a nechte stranou.
2
Ze 2 vajec si oddělte žloutky a bílky. Oba žloutky promíchejte s 500 ml mléka. Přidejte 2 lžíce krupicového cukru a 2 lžíce rozpuštěného másla a znovu promíchejte. Do směsi namáčejte plátky veky. Rozdělte je na 3 části.
3
Oloupejte 8 menších jablek a nastrouhejte je nahrubo. Zapékací mísu vytřete máslem a vložte první část nasáknuté veky. Na ni naskládejte připravená jablka a posypte je skořicí a 4 lžícemi krupicového cukru. Naskládejte druhou část nasáknuté veky, nahoru navrstvěte pomocí stěrky tvarohovou směs a uzavřete poslední částí namočené veky.
4
Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem a zalijte rumem, který vám zbyl z rozinek. Pečte při 180 °C přibližně 40 minut. Během pečení si ušlehejte bílky se zbylým krupicovým cukrem do sněhu, který rozetřete navrch upečené žemlovky, a vraťte ještě na 8 minut do trouby zapéct. Chutná celé rodině.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat tvarohovou žemlovku zdravější
    V žemlovce můžete snížit množství cukru. Veku můžete použít celozrnnou. Použijte polotučný tvaroh. Do žemlovky přidejte nasekané ořechy.
  • Co byste o tvarohové žemlovce měli vědět
    Jablko patří mezi velmi zdravá ovoce. Pro zachování co největšího množství nerozpustné vlákniny bychom jej neměli loupat. Ve slupce najdeme i velmi silný antioxidant kvercetin, ten může působit například protizánětlivě. Tento antioxidant je tepelně stabilní.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.