Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBábovka s tvarohem
Albert logoAlbert logo
  • Bábovka s tvarohem
Bábovka s tvarohem

Bábovka s tvarohem

Tvarohová bábovka představuje osvěžující a lahodnou variantu tradiční bábovky, která spojuje krémovou chuť tvarohu s jemností a nadýchaností tradiční bábovky.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Cukr moučkový 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka hrubá 200 g
  • Tvaroh měkký v kostce 500 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Máslo 150 g
  • Cukr moučkový 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka hrubá 200 g
  • Tvaroh měkký v kostce 500 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Máslo 150 g

Příprava

1
Na vymazání formy si dávám záležet. Trochu másla si rozehřeji v kastrůlku a mašlovačkou jím potřu každý zákrut formy. Na dno pak nasypu velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčím formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypu.
2
Rozehřeji troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřu všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidávám tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchám do hladkého, nadýchaného těsta.
3
Těsto pomalu a rovnoměrně vliji do formy. Nepohybuji formou, ale mísou. S těstem zacházím jak s křehkým porcelánem. To proto, že kdybych s formou drcla, srazí se mi i bábovka.
4
Bábovka se peče dlouho, ale dívám se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndávám, abych se přesvědčila, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndám, zkontroluji špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalím mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopím a pocukruji. A je to!
1
Na vymazání formy si dávám záležet. Trochu másla si rozehřeji v kastrůlku a mašlovačkou jím potřu každý zákrut formy. Na dno pak nasypu velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčím formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypu.
2
Rozehřeji troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřu všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidávám tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchám do hladkého, nadýchaného těsta.
3
Těsto pomalu a rovnoměrně vliji do formy. Nepohybuji formou, ale mísou. S těstem zacházím jak s křehkým porcelánem. To proto, že kdybych s formou drcla, srazí se mi i bábovka.
4
Bábovka se peče dlouho, ale dívám se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndávám, abych se přesvědčila, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndám, zkontroluji špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalím mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopím a pocukruji. A je to!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak ozvláštnit bábovku
    Těsto na bábovku si občas vylepšuji kousky mléčné čokolády. Nalámu ji na kousky a vtlačím do těsta ve formě pěkně kolem dokola.
  • Varianty receptů na bábovku
    Můžete vyzkoušet recept na tradiční bábovku tradiční třená mramorová bábovka nebo variantu receptu na bábovku s medem medová bábovka.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.