Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Světová kuchyně

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 100 g
  • Sůl 1/2 plž
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř 1/2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 115 g
  • Bourbon 250 ml
  • Cukr hnědý 70 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Rajčatová šťáva 350 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Worcesterová omáčka 30 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Brambory 1 kg
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Sůl 1/2 plž
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř 1/2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 115 g
  • Bourbon 250 ml
  • Cukr hnědý 70 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Rajčatová šťáva 350 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Worcesterová omáčka 30 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Brambory 1 kg

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 170°C.
2
Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.
1
Rozehřejte troubu na 170°C.
2
Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.