Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená husí prsa na tymiánu s calvadosem
Albert logoAlbert logo
  • Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem
Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Husí prsa 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Calvados 5 plž
  • Jalovec 1 plž
  • Jíška
  • Jablečná šťáva 250 ml
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zelí červené sterilované
  • Knedlík houskový
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Petržel 150 g
  • Celer 150 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Husí prsa 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Calvados 5 plž
  • Jalovec 1 plž
  • Jíška
  • Jablečná šťáva 250 ml
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zelí červené sterilované
  • Knedlík houskový
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Petržel 150 g
  • Celer 150 g

Příprava

1
Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
4
Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
5
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
6
Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
7
Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
8
Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
9
Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
1
Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
4
Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
5
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
6
Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
7
Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
8
Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
9
Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.