Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémová pórková polévka s uzeným lososem
Albert logoAlbert logo
  • Krémová pórková polévka s uzeným lososem
Krémová pórková polévka s uzeným lososem

Krémová pórková polévka s uzeným lososem

Pórková polévka v slavnostnějším provedení. S naším receptem uděláte opravdový dojem, a přitom je tak snadná. Pojďte ji vyzkoušet.
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 1 plž
  • Pórek 2 ks
  • Brambory 1 kg
  • Bobkový list 1 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Losos uzený 200 g
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Máslo 1 plž
  • Pórek 2 ks
  • Brambory 1 kg
  • Bobkový list 1 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Losos uzený 200 g
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.

Příprava

1
Do hrnce dejte rozpustit 1 lžíci másla a vhoďte do něj 2 velké pórky pokrájené na kolečka. Opékejte je přibližně 10 minut, až jsou měkké a zkaramelizované.Očistěte 1 kg brambor a nakrájejte je na kostičky. Vhoďte je k pórku, přidejte 1 bobkový list a vše zalijte 1 litrem vývaru a 100 ml smetany ke šlehání.Do polévky přidejte 100 g lososa, osolte ji a opepřete. Vařte 5 minut.Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Zbylých 100 g uzeného lososa natrhejte na kousky a ozdobte jimi v talířích naservírovanou polévku. Jako poslední přidejte nasekanou pažitku. Díky závěrečnému zdobení bude vaše polévka vždy výjimečná.
1
Do hrnce dejte rozpustit 1 lžíci másla a vhoďte do něj 2 velké pórky pokrájené na kolečka. Opékejte je přibližně 10 minut, až jsou měkké a zkaramelizované.Očistěte 1 kg brambor a nakrájejte je na kostičky. Vhoďte je k pórku, přidejte 1 bobkový list a vše zalijte 1 litrem vývaru a 100 ml smetany ke šlehání.Do polévky přidejte 100 g lososa, osolte ji a opepřete. Vařte 5 minut.Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Zbylých 100 g uzeného lososa natrhejte na kousky a ozdobte jimi v talířích naservírovanou polévku. Jako poslední přidejte nasekanou pažitku. Díky závěrečnému zdobení bude vaše polévka vždy výjimečná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o pórkové polévce měli vědět
    Losos patří mezi tučné ryby. Nicméně tuk, který obsahují, je pro naše zdraví prospěšný. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které mohou pozitivně ovlivňovat kardiovaskulární systém.
  • Jak udělat krémovou pórkovou polévku zdravější
    Smetanu ke šlehání zaměňte za zakysanou smetanu. Polévka získá lehce nakyslou pikantní chuť a bude méně tučná. Zpestřit ji můžete i nasucho opraženými dýňovými semínky.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.