Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší
Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 1 svaz.
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Česnek 3 strouž.
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Mouka hladká 40 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Hovězí krk 1,8 kg
  • Červené víno 500 ml
  • Rajčatová passata 280 ml
  • Pepř
  • Vývar hovězí 450 ml
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Worcesterová omáčka 2 plž
  • Bobkový list 3 ks
  • Brambory 1,8 kg
  • Mléko 1 l
  • Smetana na vaření 300 ml
  • Máslo 150 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 1 svaz.
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Česnek 3 strouž.
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Mouka hladká 40 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Hovězí krk 1,8 kg
  • Červené víno 500 ml
  • Rajčatová passata 280 ml
  • Pepř
  • Vývar hovězí 450 ml
  • Cukr třtinový 1 plž

Příprava

1
Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjměte z pánve.
2
Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk.
3
Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině.
4
Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy.
5
Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 6–8 hodin, občas promíchejte.
6
Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšťouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.
1
Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjměte z pánve.
2
Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk.
3
Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině.
4
Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy.
5
Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 6–8 hodin, občas promíchejte.
6
Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšťouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.