1
Z chlebů vykrájejte srdíčka nebo kytičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem, posypte solí a dejte na chvíli péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak je spolu s ostatními ingrediencemi napíchejte na špejle – vždy na střídačku – chleba, mozzarellu, kousek prosciutta, rajče a bazalkový lístek. Vše můžete ještě osolit nebo opepřit či zastříknout olejem.
2
Jak na opečené srdce do špízů:
3
Krok 1: Toustové chleby rozložte na pracovní plochu a několikrát je stlačte válečkem.
4
Krok 2: Formičkou, nejlépe kovovou s ostrou hranou, vykrájejte tvary, které chcete, například srdíčka, jako my. Okrojky chlebů můžete použít na přípravu čerstvé strouhanky.
5
Krok 3: Vykrájené tvary vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Pečte podle instrukcí z receptu a použijte do špízů.
6
TIP: Čistě vegetariánskou verzi špízů získáte, když prosciutto nahradíte sýrem
1
Z chlebů vykrájejte srdíčka nebo kytičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem, posypte solí a dejte na chvíli péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak je spolu s ostatními ingrediencemi napíchejte na špejle – vždy na střídačku – chleba, mozzarellu, kousek prosciutta, rajče a bazalkový lístek. Vše můžete ještě osolit nebo opepřit či zastříknout olejem.
2
Jak na opečené srdce do špízů:
3
Krok 1: Toustové chleby rozložte na pracovní plochu a několikrát je stlačte válečkem.
4
Krok 2: Formičkou, nejlépe kovovou s ostrou hranou, vykrájejte tvary, které chcete, například srdíčka, jako my. Okrojky chlebů můžete použít na přípravu čerstvé strouhanky.
5
Krok 3: Vykrájené tvary vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Pečte podle instrukcí z receptu a použijte do špízů.
6
TIP: Čistě vegetariánskou verzi špízů získáte, když prosciutto nahradíte sýrem