Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySekaná ve slanině
Albert logoAlbert logo
  • Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině

Sekaná ve slanině

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Slanina plátková 24 plát.
  • Česnek 3 strouž.
  • Strouhanka 70 g
  • Mléko 60 ml
  • Rozmarýn sušený 2 plž
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Pancetta 2 hrs.
  • Pepř
  • Kyselé okurky
  • Sůl
  • Chléb
  • Pivo světlé
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Slanina plátková 24 plát.
  • Česnek 3 strouž.
  • Strouhanka 70 g
  • Mléko 60 ml
  • Rozmarýn sušený 2 plž
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Pancetta 2 hrs.
  • Pepř
  • Kyselé okurky
  • Sůl

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou.
4
Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete.
5
Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby.
6
Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou.
4
Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete.
5
Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby.
6
Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.