Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHříbkové noky s hustou houbovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou
Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 3 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.
  • Hřiby 200 g
  • Žampiony 100 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Brambory 1 kg
  • Hřiby sušené 25 g
  • Parmazán 40 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.
  • Hřiby 200 g
  • Žampiony 100 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Brambory 1 kg
  • Hřiby sušené 25 g
  • Parmazán 40 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Vaječný žloutek 2 ks

Příprava

1
Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka.
3
Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte (60 ml vody uchovejte), osušte a najemno nasekejte. Poté je spolu s parmazánem, moukou, solí a pepřem přidejte k bramborám.
4
Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte.
5
Pak rozdělte na poloviny a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
6
Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1–2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk.
7
Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty.
8
Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
9
Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě – hotové jsou asi za 3 minuty – a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.
1
Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka.
3
Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte (60 ml vody uchovejte), osušte a najemno nasekejte. Poté je spolu s parmazánem, moukou, solí a pepřem přidejte k bramborám.
4
Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte.
5
Pak rozdělte na poloviny a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
6
Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1–2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk.
7
Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty.
8
Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
9
Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě – hotové jsou asi za 3 minuty – a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.