Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubové rizoto
Albert logoAlbert logo
  • Houbové rizoto
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Snadné
31-45 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 25 g
  • Houby sušené 25 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Žampiony 250 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Bílé víno 175 ml
  • Parmazán 50 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 25 g
  • Houby sušené 25 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Žampiony 250 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Bílé víno 175 ml
  • Parmazán 50 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2
Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3
V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4
Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
5
TIP: Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.
1
Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2
Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3
V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4
Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
5
TIP: Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.