Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDelikátní kuřecí prsa na víně s houbami
Albert logoAlbert logo
  • Delikátní kuřecí prsa na víně s houbami
Delikátní kuřecí prsa na víně s houbami

Delikátní kuřecí prsa na víně s houbami

Kuřecí maso je oblíbenou potravinou napříč celým světem a je dobré zkoušet jej kombinovat se zajímavými surovinami. Na to, aby vznikl lahodný pokrm z kuřecích prsou, který chutná nově, stačí čerstvé bylinky, víno a několik žampionů.
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Žampiony 8 ks
  • Vývar kuřecí
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Sýr strouhaný 75 g
  • Máslo 2 plž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Žampiony 8 ks
  • Vývar kuřecí
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Sýr strouhaný 75 g
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso a nakrájejte na menší kousky ve velikosti sousta. Do misky dejte 2 lžíce hladké mouky, ochuťte ji větší špetkou soli a trochou pepře. V mouce obalte kousky kuřete. Do hlubší pánve nalijte 1 lžíci olivového oleje a rozpalte ho. Maso na něm opékejte ze všech stran. Takto připravené maso dejte prozatím stranou.
2
Do výpeku po mase vlijte lžíci oleje a opečte na něm 10 drobných žampionů rozkrájených na půlky. Jakmile začnou hnědnout, přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku. Promíchejte a vlijte 250 ml bílého vína nebo vývaru. Z tymiánu otrhejte lístky a vhoďte je do pánve.
3
Maso vraťte do pánve, stáhněte plamen a pod pokličkou duste přibližně 15 minut. Poté vyjměte děrovanou lžící maso i žampiony a vlijte 200 ml smetany. Chvíli prohřívejte.
4
Na závěr do omáčky nastrouhejte 75 g sýra Asiago nebo parmazánu. Nechte v omáčce sýr rozpustit, dosolte a dochuťte pepřem. Vařte do požadované konzistence. Vmíchejte zpět kuřecí maso a žampiony a máte hotovo. Servírujte například s bramborovými kroketami a zdobte na talíři čerstvými lístky tymiánu. Ideální na romantickou večeři ve dvou.
1
Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso a nakrájejte na menší kousky ve velikosti sousta. Do misky dejte 2 lžíce hladké mouky, ochuťte ji větší špetkou soli a trochou pepře. V mouce obalte kousky kuřete. Do hlubší pánve nalijte 1 lžíci olivového oleje a rozpalte ho. Maso na něm opékejte ze všech stran. Takto připravené maso dejte prozatím stranou.
2
Do výpeku po mase vlijte lžíci oleje a opečte na něm 10 drobných žampionů rozkrájených na půlky. Jakmile začnou hnědnout, přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku. Promíchejte a vlijte 250 ml bílého vína nebo vývaru. Z tymiánu otrhejte lístky a vhoďte je do pánve.
3
Maso vraťte do pánve, stáhněte plamen a pod pokličkou duste přibližně 15 minut. Poté vyjměte děrovanou lžící maso i žampiony a vlijte 200 ml smetany. Chvíli prohřívejte.
4
Na závěr do omáčky nastrouhejte 75 g sýra Asiago nebo parmazánu. Nechte v omáčce sýr rozpustit, dosolte a dochuťte pepřem. Vařte do požadované konzistence. Vmíchejte zpět kuřecí maso a žampiony a máte hotovo. Servírujte například s bramborovými kroketami a zdobte na talíři čerstvými lístky tymiánu. Ideální na romantickou večeři ve dvou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o kuřecích prsou na víně měli vědět
    Asiago je sýr vyrobený z kravského mléka. Jeho struktura je závislá na stupni zralosti. Stejně jako všechny sýry obsahuje vápník a fosfor. Ty mohou pozitivně ovlivňovat kostní metabolismus.
  • Jak udělat kuřecí prsa na víně s houbami zdravější
    Mouku v receptu můžete nahradit kukuřičným nebo bramborovým škrobem. Můžete ji i vynechat. Smetanu ke šlehání zaměňte za smetanu na vaření. Ta obsahuje méně tuku. Jako přílohu můžete zvolit brambory pečené ve slupce. Nezapomeňte na oblohu z čerstvé zeleniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.