Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem
Albert logoAlbert logo
  • Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem
Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Snadné
16-30 minut
5/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Česnek 2 strouž.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Chilli mleté 2 člž
  • Olej olivový 4 plž
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Javorový sirup 50 ml
  • Cider 300 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Jablko 1 ks
  • Rukola 4 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Chilli mleté 2 člž
  • Olej olivový 4 plž
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Javorový sirup 50 ml
  • Cider 300 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Jablko 1 ks
  • Rukola 4 hrs.

Příprava

1
Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.
1
Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.