Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík po normandsku
Albert logoAlbert logo
  • Králík po normandsku
Králík po normandsku

Králík po normandsku

Náročné
46-60 minut
0/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Králík celý 1 ks
  • Calvados 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Bílé víno suché 400 ml
  • Bílé víno
  • Jablko 1 kg
  • Smetana ke šlehání 40% 2 plž
  • Máslo 1 plž
  • Králík celý 1 ks
  • Calvados 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Bílé víno suché 400 ml
  • Bílé víno
  • Jablko 1 kg
  • Smetana ke šlehání 40% 2 plž
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
2
Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
3
Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
4
Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.
1
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
2
Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
3
Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
4
Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.