Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík na víně
Albert logoAlbert logo
  • Králík na víně
Králík na víně

Králík na víně

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo přepuštěné ghí 125 g
  • Králík celý 1 ks
  • Cibule 4 ks
  • Pepř
  • Hořčice plnotučná 150 g
  • Nové koření 3 ks
  • Jalovec 3 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Červené víno 250 ml
  • Máslo přepuštěné ghí 125 g
  • Králík celý 1 ks
  • Cibule 4 ks
  • Pepř
  • Hořčice plnotučná 150 g
  • Nové koření 3 ks
  • Jalovec 3 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Červené víno 250 ml

Příprava

1
Králíka naporcujte na šest kusů. Každý důkladně ze všech stran opepřete, potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáče. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přidejte snítky bylin a přelijte přepuštěným máslem. Nechte v chladu (lednici) uležet dva dny.
2
Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obraťte.
3
Poté odklopený pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte hodinu a půl, nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte.
4
Maso vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte, zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Maso vraťte do sosu – podávejte společně, ozdobené tymiánem, ideálně s chlupatým knedlíkem.
1
Králíka naporcujte na šest kusů. Každý důkladně ze všech stran opepřete, potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáče. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přidejte snítky bylin a přelijte přepuštěným máslem. Nechte v chladu (lednici) uležet dva dny.
2
Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obraťte.
3
Poté odklopený pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte hodinu a půl, nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte.
4
Maso vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte, zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Maso vraťte do sosu – podávejte společně, ozdobené tymiánem, ideálně s chlupatým knedlíkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.