Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapr na černo
Albert logoAlbert logo
  • Kapr na černo
Kapr na černo

Kapr na černo

Náročné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Mrkev 70 g
  • Cukr třtinový 3 člž
  • Petržel 70 g
  • Cibule 2 ks
  • Celer 70 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Citronová kůra
  • Kvasný ocet 25 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Kapr 6 ks
  • Povidla 4 plž
  • Švestky sušené 100 g
  • Rozinky 25 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Mandle loupané 50 g
  • Perník na strouhání
  • Brambory 1 kg
  • Krupice 30 g
  • Mouka hrubá 300 g
  • Sůl 1 člž
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 2 plž
  • Mrkev 70 g
  • Cukr třtinový 3 člž
  • Petržel 70 g
  • Cibule 2 ks
  • Celer 70 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Citronová kůra
  • Kvasný ocet 25 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Kapr 6 ks
  • Povidla 4 plž

Příprava

1
Filety z kapra očistěte a pokapejte šťávou z citronu a nechte asi 15 minut odležet. Pak je dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Vyndejte je, vývar uschovejte a filety zbavte kůže a každý přepulte. Mrkev, petržel, celer i cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, posypte cukrem a opečte dočervena. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte trochou vývaru z ryby, aby byla zelenina tak akorát potopená, dusila se, ne vařila, přidejte 2 oloupaná kolečka citronu a přiveďte k varu. Přidejte perník, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, povidla, víno a krátce, asi 10 minut, povařte. Podle chuti dolaďte cukrem a citronovou šťávou nebo octem. Pak přeceďte a do omáčky dejte propláchnuté rozinky, přepůlené sušené švestky, ořechy a džem. Znovu asi 10 minut vařte. Nakonec do omáčky dejte kapří maso, krátce zahřejte, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte na den do chladu, aby se vše rozleželo.
1
Filety z kapra očistěte a pokapejte šťávou z citronu a nechte asi 15 minut odležet. Pak je dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Vyndejte je, vývar uschovejte a filety zbavte kůže a každý přepulte. Mrkev, petržel, celer i cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, posypte cukrem a opečte dočervena. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte trochou vývaru z ryby, aby byla zelenina tak akorát potopená, dusila se, ne vařila, přidejte 2 oloupaná kolečka citronu a přiveďte k varu. Přidejte perník, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, povidla, víno a krátce, asi 10 minut, povařte. Podle chuti dolaďte cukrem a citronovou šťávou nebo octem. Pak přeceďte a do omáčky dejte propláchnuté rozinky, přepůlené sušené švestky, ořechy a džem. Znovu asi 10 minut vařte. Nakonec do omáčky dejte kapří maso, krátce zahřejte, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte na den do chladu, aby se vše rozleželo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.