1
Na těsto smíchejte ve 180 ml vlažné vody 1 lžičku sušeného droždí a špetku cukru. Nechte 5 minut stát, dokud se nezačnou tvořit bublinky. Do mísy vsypte 225 g hladké mouky a osolte 1 lžičkou soli. Vytvořte důlek a vlijte kvásek. Spojte v těsto a hněťte tak dlouho, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Přikryjte a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
2
Mezitím si dejte rozehřát troubu na 220 °C a vložte do ní rozehřát i plechy na pizzu. Těsto rozdělte na 2 díly a roztahejte je do stran, aby měly v průměru 30 cm. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje s prolisovaným stroužkem česneku.
3
Plechy vyjměte z trouby, potřete je olivovým olejem a položte na ně vyválené těsto. Potřete každou pizzu 140 g rajčatové passaty, navrstvěte natrhanou mozzarellu a podrobte 200 g ricotty. Na závěr přidejte kolečka pikantního salámu a na kolečka pokrájená cherry rajčata. Posypte je trochou čerstvé bazalky a zastříkněte každou pizzu ochuceným olejem.
4
Pečte 15–20 minut a po upečení posypte čerstvou bazalkou. Vůně z kuchyně přiláká všechny okolo. Nakrájejte pizzu na díly a užijte si křupavou radost.
1
Na těsto smíchejte ve 180 ml vlažné vody 1 lžičku sušeného droždí a špetku cukru. Nechte 5 minut stát, dokud se nezačnou tvořit bublinky. Do mísy vsypte 225 g hladké mouky a osolte 1 lžičkou soli. Vytvořte důlek a vlijte kvásek. Spojte v těsto a hněťte tak dlouho, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Přikryjte a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
2
Mezitím si dejte rozehřát troubu na 220 °C a vložte do ní rozehřát i plechy na pizzu. Těsto rozdělte na 2 díly a roztahejte je do stran, aby měly v průměru 30 cm. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje s prolisovaným stroužkem česneku.
3
Plechy vyjměte z trouby, potřete je olivovým olejem a položte na ně vyválené těsto. Potřete každou pizzu 140 g rajčatové passaty, navrstvěte natrhanou mozzarellu a podrobte 200 g ricotty. Na závěr přidejte kolečka pikantního salámu a na kolečka pokrájená cherry rajčata. Posypte je trochou čerstvé bazalky a zastříkněte každou pizzu ochuceným olejem.
4
Pečte 15–20 minut a po upečení posypte čerstvou bazalkou. Vůně z kuchyně přiláká všechny okolo. Nakrájejte pizzu na díly a užijte si křupavou radost.