Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou
Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Klobása vinná 800 g
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sůl
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Bílé víno 100 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Šalvěj čerstvá
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Špenát čerstvý
  • Olej řepkový
  • Česnek 2 strouž.
  • Hamburgerová bulka
  • Klobása vinná 800 g
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sůl
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Bílé víno 100 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Šalvěj čerstvá
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Špenát čerstvý
  • Olej řepkový
  • Česnek 2 strouž.
  • Hamburgerová bulka

Příprava

1
Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
2
Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
3
Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
4
Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
5
Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
6
V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
7
Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.
1
Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
2
Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
3
Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
4
Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
5
Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
6
V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
7
Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.