1
Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.
2
Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.
3
Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.
4
Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.
1
Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.
2
Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.
3
Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.
4
Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.