Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované kuře
Albert logoAlbert logo
  • Grilované kuře
Grilované kuře

Grilované kuře

Potřebujete nakrmit celou rodinu a nestrávit spoustu času přípravou jednotlivých porcí? Pak je tento recept na grilované kuře právě pro vás. Tím, že kuře zůstane v podstatě vcelku po celou dobu přípravy, ušetří vám čas a také manipulaci při grilování.
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kokosové mléko 60 ml
  • Kuře celé 1 ks
  • Cukr tmavý 1 člž
  • Kari pasta červená 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Kokosové mléko 60 ml
  • Kuře celé 1 ks
  • Cukr tmavý 1 člž
  • Kari pasta červená 2 plž
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.
2
Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.
3
Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.
4
Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.
1
Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.
2
Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.
3
Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.
4
Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.