Staňte se našimi fanoušky na:

Trnkové omáčky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TEPLÁ s uzeným masem V horké vodě rozvaříme povidla, zatřeme moukou a ochutíme. Podáváme s uzeným masem a knedlíkem. ZA STUDENA se Zašmůraným regementem 1/2l mléka a 1/2l vody smícháme se 3 vrchovatými lžícemi povidel a dobře promícháme. ZAŠMŮRANÝ REGEMENT 25dkg domácího tvarohu, 25dkg hladké a 25dkg polohrubé mouky, 1 vejce - zamísíme hladké těsto, lžičkou z něj odkrajujeme malé noky a vaříme je v mírně osolené vodě 7 minut. Nakonec přecedíme a chladnou vodou prolijeme. Dáme do mísy, omastíme máslem a přelijeme trnkovou omáčkou. Můžeme ještě posypat strouhaným tvarohem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!