Staňte se našimi fanoušky na:

Tradiční medové perníčky

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo, med, cukr, koření a kakao vložíme do hrnce a společně zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak necháme hmotu vychladnout. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí, přidáme vejce, medovou hmotu, promícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečícím papírem, z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 - 15 minut. Perníčky jsou po vychladnutí opravdu tvrdé, ale do druhého dne změknou a jsou moc dobré. U nás se vůbec neohřály - tohle z nich zbylo za čtyři dny :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |1. řijna 2014
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |20. září 2014
Děkuji :-) Odpovědět
Hana S |27. července 2014
++++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!