Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Staročeská houbová omáčka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si propláchneme a namočíme sušené houby. Necháme je ve vodě asi tak 30 minut odležet, aby nabyly. Poté je z vody vyjmeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky. Tu pak zředíme vodou a přidáme pokrájené houby i s nálevem. Vše osolíme, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme špetkou hřebíčku, přidáme trochu cukru a povaříme asi tak 20 minut. Houbovou omáčku můžeme podávat jako samostatný pokrm s chlebem nebo k vařenému hovězímu. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janka.porubanova|25. března 2013
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!