Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová polévka se smetanou 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opečeme dokřupava. Okořeníme ho solí, pepřem i skořicí a vyjmeme. V horkém vypečeném tuku orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme protlak a krátce ho zpěníme. Přilijeme sterilovaná rajčata a 250ml vody. Směs přivedeme k varu. Polévku nakonec výrazně okořeníme solí i pepřem a pod pokličkou povaříme při mírné teplotě přibližně čtvrt hodiny. Petrželku opereme, vytřepeme a nakrájíme na tenké proužky. Polévku potom rozmixujeme a doladíme solí, pepřem, octem a cukrem. Maso v ní už pouze prohřejeme. Naservírujeme ji do misek. Na závěr do jednotlivých porcí zlehka přimícháme smetanu a posypeme je jemnými proužky hladké petrželky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!