Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená zeleninová rýže

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promyjte rýži a nechte ji oschnout. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu se dvěma lžičkami soli. Přidejte rýži a znovu uveďte do varu. Hrnec přikryjte a vařte při nízké teplotě asi 15 minut. Zatímco se rýže vaří, namočte do malého množství horkého mléka šafrán. V jiném hrnci pak zahřejte ghí nebo rostlinný olej a za stálého míchání osmažte práškové koření. Po několika vteřinách přidejte nakrájené brambory a jemně je za stálého míchání asi 5 minut smažte, dokud nedostanou světle hnědou barvu. Nyní přidejte hrášek, rajčata, polovinu čerstvých koriandrových listů a zbývající sůl. Vařte v zakrytém hrnci, dokud zelenina nezměkne. Každou chvíli míchejte. Je-li to nutné, přidejte trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala. Teď už by rýže měla být uvařená. Přidejte do ní jogurt, růžovou vodu a šafránové mléko, jemně zamíchejte vidličkou a nechte ji v klidu stát 5 minut. Vymažte dortovou formu nebo kastrol a dno pokryjte polovinou rýže. Rýži přitlačte, stejnoměrně na ni rozprostřete zeleninu a přikryjte ji zbylou rýží. Opět ji zmáčkněte a kastrol těsně přikryjte kouskem alobalu. Zahřejte troubu na 140 stupňů a pečte 15 až 20 minut. Před servírováním rýži nakrájejte na porce, které přemístěte na talíře. Každou porci ozdobte krájenými ořechy a koriandrovými listy. Podávejte horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |16. listopadu 2013
super recept, jen s tou růžovou vodou budu mít asi problém, nevím, kde koupit Odpovědět
anasy |3. června 2013
zní to zajímavě, určitě vyzkouším:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!