Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme víno, smetanu, dochutíme petrželkou a odstavíme. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každý plátek těsta trochu rozválíme, vykrojíme kruh, trochu větší než je průměr misky. Kraje misek lehce potřeme máslem a zaklopíme vykrojeným těstem. Z odřezků můžeme udělat drobné ozdoby. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, misky naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 200°C zapečeme asi 15 minut, až těsto zezlátne. Ze zbytku listového těsta můžeme upéct slané tyčinky, sypané mákem nebo sezamem a podávat je k polévce jako přílohu navíc.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |27. května 2013
nadhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!