Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová polévka á la Balkán

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kdysi jsme byli v Rumunsku a jejich nakyslé či kyselé zeleninové polévky mně chutnaly. Manžel sice nesdílel moje nadšení, tenkrát ještě nejedl rajská. Já naopak zahořela a občas jsem si ji uvařila. Měla jsem ráda dokonce rajskou polévku ve školní jídelně. Uvařím rýži zvlášť, společně s kostkou bujónu, je jedno, když bude více vody. Na olej do hrnce dám nakrájenou zeleninu, mimo rajských, za míchání ji osmahnu, pak přidám rajská. Zaliji horkou vodou s druhou kostkou bujónu, přidám vařenou rýži i se zbylou vodou a pět minut povařím společně. Po vypnutí nechám v polévce rozpustit lžíci doma škvařeného sádla nebo másla a zelenou petrželkou zakončím. Může se ještě dochutit solí, pepřem či cukrem. Podle vaší chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |11. září 2015
Já bych musela rajčata oloupat kvůli manželovi,ta slupka ho dráždí,jinak polévečka zajímavá,určitě vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!