Staňte se našimi fanoušky na:

Štědrovečerní ryba na 3 způsoby + salát

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PIKANTNÍ KAPR NA PIVĚ 600-800g kapra, 2dl světlého piva, 1 lžíce hl. mouky, 2 stroužky česneku, mletá paprika sladká i pálivá, 1 lžička kmínu, 20g másla, olej, sůl, pepř, citron Kapra rozdělte na 4 porce, pokapejte citronem, potřete prolisovaným česnekem smíchaným se solí, opepřete, poprašte trochou sladké a špetkou pálivé papriky, přidejte drcený kmín. Porce osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podlijte pivem a duste doměka. Pak porce kapra vyndejte a uložte na teplé místo. Do omáčky vmíchejte máslo, mouku předem rozmíchanou v troše omáčkou a povařte do zhoustnutí. PSTRUH NA OCHUCENÉM MÁSLE 4 pstruzi, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, trochu sardelky, 10 kaparů, 1 nakládanou okurku, citronovou kůru, petržel, 100g másla, 1 dl bílého vína nebo šťávu z 1 citronu, sůl Pstruhy vykuchejte, omyjte, odstraňte žábry a uvařte je ve slané vodě. Ostatně přísady jemně nasekejte, ušlehejte je s čerstvým máslem a ochuťte citronovou šťávou nebo bílým vínem. Z hmoty vytvarujte kostku a dejte do ledničky ztuhnout. Na každou porci uvařeného pstruha dejte rozpustit jednu 25g másla a podávejte. MÁSLOVÉ FILÉ NA JABLKU 400g filé, 2 velká jablka, 1 lžíce oleje, 120g másla, 1 citron, sůl Filé nakrájejte na plátky cca 1cm silné, osolte a prudce osmažte na oleji. Na dno zapékací mísy, vymazané máslem, dejte plátky jablka, pak přidejte osmažené filé a pokryjte máslovými hoblinami. Pečte 15-20 minut na 180°C, hotové obložte plátky citronu a hlávkovým salátem. BRAMBOROVÝ SALÁT EVY PILAROVÉ 12 středně velkých salátových brambor, 4 vejce, 2 cibule, 1-2 mrkve, 4 středně velké nakládané sladkokyselé okurky, 300-350 ml majonézy - Nálev: 5 lžic octa, 2 lžičky soli, 12 lžiček cukru, 2 lžíce vody Brambory vařte ve slupce ne moc doměkka, po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo plátky, dále nakrájejte vejce natvrdo, vařenou mrkev,okurky a všechno smíchejte. Nadrobno nakrájenou cibuli dejte do kastrůlku a přelijte nálevem, zahřejte k bodu varu, ale NEVAŘTE, nechte vychladnout. Pak nalijte na bramborovou směs a dobře promíchejte. Nakonec přidejte majonézu, znovu zamíchejte a nechte nejméně 2 hodiny odležet v chladu. Před podáváním ještě promíchejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!