Staňte se našimi fanoušky na:

Steak s římským kmínem s bramborovo-batátovým pyré

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Co se masa týče, my měli zrovna od tchýně pravou svíčkovou, z níž byly steaky opravdu nebe na jazyku. Nicméně pokud se vám nechce utrácet, lze použít i falešnou svíčkovou, která není drahá a dají se zní také připravit velice chutné steaky.
  2. Maso naložíme do marinády z oleje a římského kmínu (hlavně nedávejte sůl!!). Můžeme si dát standardně vařit brambory a stejně tak do hrnce zvlášť, batáty (nebojte se jich, pracuje se s nimi naprosto totožně jako s brambory. Oloupeme, nakrájíme, vaříme...).
  3. Opravdu hodně rozpálíme pánev, která co nejvíce vede teplo. Steaky opékáme po každé straně cca 3 minuty (podle toho, jestli máte rádi rare, medium, nebo well done – tato úprava je na takové propečenější medium). Rozpálíme si troubu na 180 stupňů a maso necháme mezi tím chvíli odpočinout.
  4. Teď už také přichází ta správná chvíle na sůl! Osolit steaky předem by bylo barbarství, ztratily by totiž svoji přirozenou šťávu. Teď, když už jsou zčásti opečené, můžeme solit.
  5. Dáme steaky dopéct do rozehřáté trouby ještě cca na 5 minut.
  6. Do uvařených brambor přidáme máslo a necelý hrnek teplého mléka. Tyčovým mixérem vytvoříme hladké pyré.
  7. S batáty postupujeme totožně, přidáme ale jen máslo, mléko tady vynecháme.
  8. Chuťová kombinace těchto dvou pyré je skvostná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitulka |1. června 2013
hmmm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!