Staňte se našimi fanoušky na:

nakrájené vuřty jako utopenci

Autor receptu: tom.bob.7568 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vuřty zbavíme provázků, ev. kovových spon. Odstraníme z vuřtů střívko oloupáním. a nakrájíme na kolečka.Do vhodného hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme ocet, nové koření a celý pepř, vrchovatou lžíci nebo pět kostek cukru, lze též nahradit umělým sladidlem. Osolíme a zavaříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Připravíme si vhodnou sklenici, jejíž dno vyložíme kolečky cibule, vložíme vuřty, dáme vrstvu cibule a takto pokračujeme, až je sklenice nebo nádoba plná. Poté zaléváme utopence horkým nálevem, dbáme, aby sklenice a vuřty nebyli příliš studení, sklenice by mohla prasknout. Utopence zalijeme po okraj. Horký nálev používáme nejen pro částečnou likvidaci nežádoucích mikroorganismů, ale i pro to, že nám cibule v octovém nálevu potom nezčerná. Sklenice dobře uzavřeme a otočením zjistíme těsnost. Necháme pět dní uležet v chladu, občas sklenice otočíme, aby se celý obsah důkladně nasákl nálevem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

E- |18. září 2013
mnam Odpovědět
planeta |3. září 2013
super, 1++ Odpovědět
E- |1. září 2013
to je dobrota Odpovědět
q |1. září 2013
jůůů Odpovědět
IVETULIATKO |30. srpna 2013
utopence mame radi dakujem za recept ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!