Staňte se našimi fanoušky na:

Slávky na víně s cherry rajčátky

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slávky jsou velmi delikátní mušle, známé především z belgické, francouzské a italské kuchyně. Slávky se prodávají zmražené, konzervované nebo živé. Jedinečného chuťového zážitku docílíte jen s těmi živými. Po přinesení domů slávky vyndejte ze sáčku (mohly by se udusit) a uchovejte v míse, přikryté vlhkým ubrouskem v nejchladnější části lednice vydrží max. 24 hodin. Rozhodně je neskladujte ve vodě z vodovodu nebo na ledu ze sladké vody. Slávky omyjeme a očistíme. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Slávky musí zůstat po omývání uzavřené, pokud je některá otevřená, mírně na ní poklepejte a když se nezavře, vyhoďte ji, je mrtvá. Na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibuli na trošce olivového oleje. Poté přidáme na plátky nakrájených česnek, 3 bobkové listy, sůl, pepř, jalovec, 3 dcl bílého vína, trochu vody. Vše dusíme asi 10 minut. Přidáme slávky. Nemícháme! Dusíme 10 minut, poté opatrně promícháme. Slávky, které se během vaření neotevřely, vyhodíme! Přidáme nakrájená rajčátka, pár plátků másla a ještě chvíli povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři i s omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |1. února 2014
Výborný recept, slávky miluju! Odpovědět
petra.stefanova.7 |17. června 2013
mořské potvůrky není má obliba, ale recept je zajímavý Odpovědět
david.kruml.1 |30. května 2013
přesně jak píšeš Radime do omáčky namáčet čerstvou křupavou bagetu prostě paráda Odpovědět
sari |18. května 2013
mnam mnam výborné Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
To jsem ještě nejedla... Odpovědět
RadimP |27. dubna 2013
Ze všeho je nejlepší ta omáčka a bageta... namáčet a k tomu usrkávat bílé víno :) Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
MŇAM Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!