Staňte se našimi fanoušky na:

Slaninovo-čedarové muffiny

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve si nakrájíme slaninu na nudličky a čedar nastrouháme nahrubo. Mouku prosejeme přes síto nebo jemný cedník spolu s kypřícím práškem. Mouku nasypeme na sítko, přidáme kypřící prášek, lehce promícháme a prosejeme. Kypřící prášek se tak jednoduše rozptýlí po celém objemu mouky. Poté přidáme cukr, sůl, sušenou šalvěj, česnek, slaninu a většinu čedaru (necháme si takové množství čedaru, abychom si vystačili na posypání šesti muffinů). Vše pořádně promícháme. Nyní smícháme tekuté suroviny – vejce, olej a mléko. Vše pořádně našleháme do pěny. Poté obě mísy spojíme – vznikne nám hutné těsto, které po lžičkách plníme do muffinových formiček do dvou třetin jejich výšky – jak jsem psala již v úvodu, muffiny „narostou“ a budou mít krásné čepičky. Poté ještě posypeme zbylým čedarem a pečeme 20 až 25 minut na 200 °C. Tip na závěr: Doporučuji péct muffiny v papírových košíčcích nebo silikonových formičkách – sýr se totiž velmi lepí a leckdy nepomohou ani formičky s nepřilnavým povrchem. Pro obměnu můžeme změnit čedar za nivu a slaninu za uzené maso či šunku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!