Staňte se našimi fanoušky na:

Italský vaječný flip

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Vařte ve vodní lázni na velmi nízké teplotě 10 minut. Za stálého šlehání přidejte špetku mouky a dejte pozor, aby se směs nezačala vařit. Ohřejte likér, přidejte ho ke flipu a stále míchejte metličkou. Přidejte špetku skořice, sundejte z plotny a podávejte. Poznámka: Flip "Zabaione" se připravuje hlavně k panettone, ale můžete jej podávat i samotný ve skleněných pohárcích ozdobený šlehačkou, oplatky či kousky ovoce. Servíruje se teplý nebo vlažný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!