Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkvový jáhelník

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Citronovou kůru nastrouháme najemno a citronovou šťávu vymačkáme. Do šťávy na 2 hodiny namočíme 100g rozinek. Jáhly propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody se špetkou soli 15 minut. 5 minut před koncem varu posypeme povrch 50g rozkrájených rozinek, 1/4 lžičkou skořice a polijeme lžící sladu. Pak ještě 10 minut necháme na teplé plotýnce dojít. Mrkev nastrouháme nahrubo a na lžičce oleje osmahneme se špetkou soli. Do uvařených jáhel vmícháme mrkev, namočené rozinky v citronové šťávě (bez šťávy), 1/2 lžičky citronové kůry, skořici, vanilku. Semínka a mandle dle libosti. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Vmačkáme jáhly a povrch pokapeme lžící sladu (max. 2 lžícemi). Ve formě s poklicí zapékáme prvních 25 minut na 150°C, posledních 10 minut bez poklice na 180°C. Tip: Na teplé jáhly nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, která se rozteče a vychladnutím zase ztuhne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |12. září 2013
fajn Odpovědět
allys89 |11. září 2013
super recept ;) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!