Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový koláč s amaranthem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse ušlehejte do pěny žloutky s cukrem, mlékem a skořicí. Mouky smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do pěny. Z bílků a vanilkového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou, vlijte těsto. Oloupané hrušky bez jádřinců nakrájejte na plátky a rozložte na těsto. Pár plátků hrušek a půlek ořechů si dejte stranou na ozdobu. Posypte nasekanými vlašskými ořechy a pečte v troubě asi 35 minut na 180°C. Vychladlý koláč vyndejte z formy, nakrájejte na porce a ozdobte kopečkem šlehačky, plátkem hrušky a půlkou ořechu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!