Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s rebarborou a marcipánem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marcipán nakrájíme na kostičky, tuk vyšleháme se 75g cukru, marcipánem a špetkou soli. Zašleháme vejce, přidáme mouku, prdopeč a mléko. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy (26cm). Pečeme 20-25 minut při mírné teplotě, pak koláč vyndáme a necháme zchladnout, vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Rebarboru nakrájíme na 2-3 cm kousky. Jablečnou a citronovou šťávu, zbytek cukru a oba vanilkové cukry přivedeme k varu, přidáme rebarboru, přikryjeme a povaříme 2-3 minuty. Banány nakrájíme na kolečka, maizenu rozmícháme s 5 lžícemi vody dohladka, přilijeme k rebarboře a necháme asi minutu vařit, pak přidáme banány. Kompot necháme trochu vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody, mandlový likér ohřejeme a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Smetanu vyšleháme dotuha a po kapkách k ní přidáme likérovou směs. Šlehačku rozetřeme na koláč a dáme asi na 15 minut do chladničky. Rebarborovou směs rozdělíme na koláč (okraj necháme volný). Koláč ještě jednou dáme na 45 minut chladit a krátce před podáváním rozdrtíme 2 pusinky a koláč jimi posypeme. Zbylé pusinky rozložíme po okraji koláče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!