Staňte se našimi fanoušky na:

Kokosový dort s rebarborou a jahodami - bez vážení

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 4 žloutky, 4 bílky, 1 máslo, 3/4 hrnku moučkového cukru, sáček vanilk. cukru, 2 hrnky hl. mouky, 1 prdopeč, 1 vanilkový pudink, 3 lžíce mléka, tuk a hr. mouka na formu NÁPLŇ: 3 a 1/2 řapíku rebarbory, 3 lžíce cukru krupice, sáček červeného dortového želé, 1 a 2/3 hrnku šlehačky, 1 vanilkový cukr, hrnek strouhaného kokosu, 6 jahod Změklé máslo, žloutky a oba cukry utřeme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku s prdopeč smícháme s pudinkem. Do máslové hmoty vmícháme moučnou směs, mléko a sníh. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) a pečeme asi 30-35 minut na 180°C. Korpus necháme vychladnou a prokrojíme na 2 části, spodní část vrátíme do formy. Rebarboru nakrájíme na špalíčky a dáme do kastrůlku. Podlijeme 3 lžícemi vody, osladíme a 1 minutu povaříme. Přilijeme dortové želé připravené podle návodu a necháme zchladnout. Jak směs začne želírovat, vezmeme 2 lžíce tekutiny a zbytek i s rebarborou rozetřeme na spodní část korpusu a necháme ztuhnout. Smetanu osladíme vanilkovým cukrem, vyšleháme dotuha a 3/4 šlehačky rozetřeme na želé. Přiklopíme vrchní částí korpusu a necháme v chladu ztuhnout. Dort vyndáme z formy, povrch potřeme zbytkem šlehačky a posypeme kokosem. Ozdobíme pokrájenými jahodami, které potřeme rozpuštěným želé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!