Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová srdíčka

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 120 g jogurtové polevy (jahodové)
  • 100 dl nutely

Pracovní postup:

Jahodovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a po lžičce nalijeme do silikonových formiček na čokoládu, já je ještě nemám, takže používám silikonové formičky na led z Ikea a úplně to stačí. Štětečkem polevu opatrně rozetřeme i po stěnách formičky. Takže bude pokryté dno a stěny. Dáme do lednice ztuhnout. Nespěchejte, nechte ji tam dost dlouho, klidně i přes noc. Opět ve vodní lázni si rozehřejeme nutellu nebo jiný čokoládový lískooříškový krém, tak aby měla tekutou konzistenci a do každé formičky trochu kápneme, zase necháme pořádně ztuhnout a do třetice završíme jahodovou polevou, necháme důkladně ztuhnout v lednici, opatrně vyloupneme a dáme do papírových košíčků. Je to strašně jednoduché, výsledek velice efektní, ale výroba pralinek vyžaduje trpělivost. Několik dávek jsem si zničila, když jsem je nenechala dostatečně ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |7. prosince 2013
no úplně normálně ne, většinou v cukrářských potřebách, cukrárnách, na internetu a nebo v malých zapadlých sámoškách Odpovědět
kocmaruska |19. června 2013
taky ráda "pralinkuji" Odpovědět
laetti |11. května 2013
super, zkusím Odpovědět
Martisek3|27. listopadu 2013
jahodová poleva se dá normálně koupit v obchodě? Odpovědět
bartovce|7. května 2013
povedli se Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!