Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí medailonky na víně

Autor receptu: Polda (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Připravme si marinádu - smícháme červené víno s tymiánem. Plátky masa opepříme a naložíme do marinády. Necháme je marinovat alespoň jeden den. Maso vyndáme z marinády, osušíme a osolíme. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a plátky po obou stranách opečeme. Poté je z kastrolu vyjmeme a uchováme teplé. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do hotového výpeku vsypeme cibuli a česnek a orestujeme je dozlatova. Vše zaprašíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec do ní vmícháme brusinky. Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme ji dokřupava. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu vyjmeme a ve výpeku orestujeme žampióny. Do houbové omáčky vložíme slaninu a medailonky a vše společně prohřejeme. Srnčí plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Podává se s omáčkou z brusinek, opečenou slaninou a s pečenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |1. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Jindriska8 |14. září 2014
Tento recept chválím! Odpovědět
Penelope |5. února 2014
luxusní, 1+ Odpovědět
david.kruml.1 |19. prosince 2013
fakt dobré Odpovědět
jobovab |26. září 2013
dobré Odpovědět
IVETULIATKO |1. září 2013
lahodka Odpovědět
Anna1960 |12. června 2013
výborné Odpovědět
Januse |7. června 2013
joj to může být dobré Odpovědět
olma |4. června 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!