Staňte se našimi fanoušky na:

Kohoutí prsa se švestkami a brusinkovou omáčkou

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Červené víno nalijeme do hrnce, přidáme bobkový list, tymián a víno svaříme. Svařené víno necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Kohoutí prsa podélně rozřízneme tak, abychom vytvořili kapsu, do které naskládáme sušené švestky. Prsa sepneme jehlami nebo párátky a osolíme. Naplněná kohoutí prsa přendáme do hlubokého talíře nebo mísy a zalijeme vychlazeným svařeným vínem i s kořením a necháme víno nasáknout do masa. Prsa občas otočíme a necháme cca 2-3 hodiny ve víně marinovat (čím déle, tím lépe). Cibuli a kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova na másle. Přidáme osušená prsa a opečeme spolu se zeleninou z obou stran. Takto připravené maso přelijeme svařeným vínem (i s kořením) a pozvolna na mírném ohni dusíme cca 30-35 minut. Dle potřeby můžeme v průběhu dušení lehce dolít vodu nebo vývar. Po udušení kohoutí prsa vyndáme, nakrájíme na širší plátky a uložíme do tepla. Šťávu se zeleninou přecedíme přes síto, aby nám zbyla jen čistá šťáva bez zeleniny, tu vyhodíme. Šťávu zredukujeme na polovinu (konzistence omáčky), přidáme brusinky, portské víno a povaříme cca 10 minut. Dle chuti přisolíme. Takto připravenou omáčku odstavíme a zjemníme oříškem másla. Na talíř nandáme dva až tři plátky plněných kohoutích prsou, která přelijeme hotovou omáčkou. Můžeme dozdobit snítkou tymiánu. Jako příloha se hodí bílé pečivo nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sussan |13. září 2013
Zajímavá kombinace.Taky ukládám a někdy zkusím. :) Odpovědět
gwendy |4. května 2013
mňam Odpovědět
Uzzi1 |29. dubna 2013
pěkný recept Odpovědět
roxana-zdena |29. dubna 2013
Vyzkouším, vypadá to dobře! Odpovědět
Jan |29. dubna 2013
Velmi zajímavý recept, uložím a každopádně vyzkouším. Díky . :-))) Odpovědět
Monika Vachová|5. ledna 2014
Je to delikatesa.Dělala jsem to z kohouta z domácího chovu.Je to pochoutka.Není nad maso od drobnochovatelů.Dříve jsem to zkusila udělat z kuřete,ale není to ono.Kuře z marketu má takové blátivé maso nevalné chuti.Navíc je nadopované antibiotiky.A krmeno GMO krmivy. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!