Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře lepší než bažant

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zde si vytvoříme vlastní koření. V hmoždíři rozdrtíme jalovec, nové koření, pepř, bobkový list a nakonec trocha hřebíčku a máme koření na divočinu! :) Z koření a lžíce oleje umícháme kasičku, kterou důkladně vetřeme do masa, a to zevnitř i zvenku a můžeme ji vetřít i do odchlípnuté kůže na prsíčkách a stehnech. Necháme maso nasáknout nejméně hodinu, lépe ale přes noc. Potom jej zprudka opečeme na oleji, překryjeme plátky slaniny a dáme péci do pekáčku, jehož dno jsme taktéž slaninou vyložili. Zpočátku pečeme bez podlévání. Až kuře pustí šťávu, podlijeme několika lžícemi horké vody. Občas obrátíme, aby se propékalo stejnoměrně. Před koncem pečení podlijeme naposledy směsí vína a marmelády, kterou už necháme pouze prohřát. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
vypadá to suprově. Odpovědět
liza |8. ledna 2013
krásné kuřátko Odpovědět
K.Vladka|23. listopadu 2016
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!