Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí jazyk pečený a zapečený

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jazyk pečený 1 hovězí jazyk, 80g slaniny, kyselá smetana na podlévání, 50g másla, osmažená strouhanka, sůl Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka a sloupneme. Hustě ho prošpikujeme slaninou a pečeme buď na rožni nebo v pekáčku. Při pečení podléváme smetanou. Nakonec ho pokropíme máslem a posypeme osmaženou strouhankou. Když jazyk zčervená, rozkrájíme ho na porce a na talířích polijeme vypečenou šťávou. Jako příloha se hodí bramborová kaše. Jazyk zapečený 1 hovězí jazyk, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100g másla, sardelová pasta, strouhanka, sůl Omytý jazyk uvaříme na polévku. Měkký jazyk sloupneme a nakrájíme na plátky. Každý plátek potřeme sardelovou pastou umíchanou s máslem. Plátky srovnáme do zapékací misky, vymazané máslem, podlijeme 2 lžícemi vývaru, povrch posypeme strouhankou a v troubě zapečeme dočervena. Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!