Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 68 - Česneková polévka a Smažený králík

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ČESNEKOVÁ POLÉVKA SE SÝREM 2 stroužky česneku, 200g mrkve, 50g másla, sůl, mletý bílý pepř, 1/2 l vývaru, 200g sýru Primátor, 150ml 33% smetany, 2 žloutky, 1 bobkový list, 2 plátky světlého toustového chleba, citronová šťáva, 1 lžíci sekané petrželky, 20g strouhaného parmazánu Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme pokrájenou mrkev a po 2 minutách přidáme plátky česneku, osmahneme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu. Pak za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr a bobkový list, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme asi 10 minut. Smetanu ušleháme se žloutky a vmícháme jí do odstavené polévky, dál už nevaříme. Hotovou polévku dochutíme citronovou šťávou a podle chuti přisolíme. Do polévky přisypeme krutonky z toustového chleba (nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova), posypeme strouhaným parmazánem a na konec ozdobíme petrželkou. SMAŽENÝ KRÁLÍK S ČESNEKEM 1 králičí zadek, 1/2 šálku jemně usekané cibule, 10 str. česneku, 1 lžička jemně usekané petržel. natě, hladká mouka - strouhanka - a vejce na obalení, olej na smažení, sůl, 1 lžička zázvoru Kraličí zadek vykostíme a maso naporcujeme, osolíme a jemně usekanou cibuli smícháme s utřeným česnekem a petrželovou natí. Tímto maso potřeme a necháme asi 2 hodiny odležet. Pak okořeníme, obalíme v trojobalu a dozlatova osmažíme. Příloha - brambory nebo rýže s velkou zeleninovou oblohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!