Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso na paprice

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji osmahneme cibulku a slaninu, vložíme naklepané plátky masa, které s obou stran opečme aby se póry uzavřely a maso zůstalo šťavnaté, zasypeme paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme do změknutí. V papiňáku trvá celý proces asi 4 min. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme, buď tmavou jíškou, či moukou. Jídlo tak bude měkké, kalorické. Začínající hospodyně si mohou vypomoci starým trikem. Lžíci hladké mouky nejdřív rozmícháme v šálku studené vody a teprve touto směsí omáčku zalijeme, za stálého míchání. Vložíme zpět maso a po kapkách mícháme smetanu dochutíme, ale již nevaříme. Podáváme s knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!