Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaná telecí nebo vepřová játra se žampionovou směsí

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky jater odblaníme, na okrajích nařízneme na několika místech, lehce naklepeme, potřeme olejem a zvolna pečeme na roštu grilu potřeném olejem 3-31/2 minuty. Játra obrátíme, opét potřeme olejem a stejnou dobu pečeme i na druhé straně. Hotová játra mají být uvnitř růžová. Játra osolíme, opepříme, přeložíme na talíře, obložíme žampionovou směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory. Příprava směsi: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme. Vmícháme kapie nakrájené na nudličky, kečup, pepř, sůl a vše krátce podusíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sojka30 |29. prosince 2012
namka Odpovědět
petr.helman.5|21. března 2013
Játra máám rád Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!