Staňte se našimi fanoušky na:

Bulharský džuveč

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na větší kousky. Osmažíme ho na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme půlku (100 g) oloupaných a na kostičky nakrájených rajčat, osolíme, opepříme, zalijeme teplou vodou a na mírném ohni dusíme. Když je maso napůl změklé, vše přesypeme do větší zapékací mísy (nejlépe hliněné), přidáme na plátky nakrájené houby a na nudličky nakrájenou papriku. Když změknou houby a papriky, přidáme olivy a napůl uvařenou rýži. Zalijeme vínem a trochou teplé vody. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 ˚C. Po 15 minutách přidáme zbytek rajčat nakrájených na kolečka. Pečeme necelou hodinu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |7. května 2015
rozhodně budu vařit Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
pantik|7. května 2015
Zajímavé,vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!