Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Hrnec s pohankou poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 minut. Nakonec pohanku scedíme a vsypeme do velké mísy.
Cibuli pokrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a jedním vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat také čerstvé bylinky, například nasekanou petrželku. Vše řádně promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a rozšlehaném vajíčku (je možno ještě ve strouhance - trojobal). Pohankové karbanátky díky tomu drží lépe pohromadě a získají křupavou kůrku. Placičky smažíme na pánvi s trochou rozpáleného oleje.
Zdravé pohankové karbanátky podáváme s libovolnou přílohou.