Těsto je vláčné, vhodné též na dorty, řezy a velikonoční beránky.
Hodnocení
4.7
/ 5 (27x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
4 ks
vejce
10 lžic
voda
25 dkg
cukr moučka
2 lžičky
citronová kůra
20 dkg
polohrubá mouka
0.5 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
10 dkg
lískové ořechy (mleté)
Postup přípravy
Cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, citronovou kůru, vodu a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy. Bábovku pečeme při 170 °C asi 40 minut. Zkontrolujeme zapíchnutím špejle, zda je bábovka dostatečně upečena. Upečenou oříškovou bábovku necháme vychladnout.
Vláčnou oříškovou bábovku vyklopíme, ocukrujeme a můžeme servírovat.