Recept na pikantní vepřové plátky s nakládanou hlívou ústřičnou a zeleným pepřem. Pokrm nejlépe chutná se šťouchaným bramborem.
1 ks | velká cibule |
100 ml | bílé suché víno |
600 g | vepřová pečeně bez kosti |
1 sklenice | hlíva ústřičná ve slaném nálevu |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
zeleninový vývar | |
kremžská hořčice | |
podle chuti | |
sůl | |
4-6 lžic | nakládaný zelený pepř |
Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a nakrájíme přes vlákno na 8 tenčích plátků. Plátky masa lehce osolíme, z jedné strany lehce potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, zelený pepř a nakládanou hlívu necháme okapat. Na rozpáleném oleji opečeme připravené plátky masa dorůžova (z obou stran). Pak je vyjmeme, přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibulku, měla by být zlatavá. Pak cibulku podlijeme vínem a necháme odpařit na polovinu. Redukci s cibulkou přendáme k masu, podlijeme vývarem a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 180 °C. Během dušení maso přeléváme výpekem a vývarem. Ke konci pečení přidáme k plátkům masa houby a pepř. Nezakryté vepřové plátky s hlívou ústřičnou necháme ještě asi 10 minut dopékat. Vepřové plátky s hlívou ústřičnou na zeleném pepři rozdělíme na porce a podáváme se šťouchaným bramborem.
Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem
Nevíte, co dobrého připravit rodině na nedělní oběd? Zkuste vepřové závitky podle našeho FOTONÁVODU. Příprava není vůbec náročná.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena