Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Plátky anglické slaniny rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a na 200 °C upečeme do křupava.
Steaky nasolíme, ochutíme mletým kmínem a pepřem.
Vodu přivedeme těsně pod bod varu, vlijeme ocet a odstavíme z plotýnky. Vejce si vyklepneme do hrníčku, v horké vodě s octem pomocí lžíce uděláme vír a vejce do něj vlijeme. Poté vrátíme hrnec na plotýnku a vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek není tuhý. Žloutek ale musí zůstat tekutý. Vejce děláme postupně po jednom.
Na tuku steaky důkladně opečeme z obou stran.
Na talíř nandáme vepřový plátek, poklademe 2 plátky křupavé anglické slaniny a na vrch položíme ztracené vejce, které od středu do kraje nařízneme. Můžeme ochutit bylinkovou solí. Vepřový steak se ztraceným vejcem podáváme například s hranolky.