Libové vepřové maso v celku opláchneme a osušíme. Maso nožem propícháme tak, abychom dovnitř mohli strčit stroužek česneku a nakrájený špek. Vepřové maso nakonec potřeme mletým kmínem. Mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na dvou lžících oleje se lžící másla orestujeme cibuli s mrkví a celerem. Do základu vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Teplotu snížíme a maso podléváme vývarem ze zeleniny, nebo vodou. Když je vepřové maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s mletou paprikou a vodou. Vepřové s mrkví na kmínu a česneku ještě chvíli povaříme.
Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, knedlíkem, nebo brambory.