Česnek, papriku a cibuli očistíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na osminky a papriku na nudličky. Vepřovou panenku nebo kýtu podle potřeby očistíme a nakrájíme ji na větší nudličky. Zakapeme je sójovou omáčkou nebo maggi a smícháme s plátky česneku.
V pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a necháme ji mírně zesklovatět. Vložíme nudličky s česnekem a vše ochutíme podravkou, pepřem a případně i trochou soli.
Až začne maso pouštět šťávu, vsypeme mraženou zeleninu a papriku. Podléváme nejdříve vínem nebo pivem, pak vodou. Omáčce dodáme chuť ještě kostkou masoxu. Vepřové nudličky se zeleninou dusíme, dokud nebude maso měkké. V troše vody si rozmícháme solamyl nebo mouku a nudličky směsí zahustíme. Omáčku ochutnáme, pokud je příliš slaná, přidáme trochu hořkého piva. Až bude omáčka tak hustá, jak požadujeme, je jídlo hotové.
Vepřové nudličky se zeleninou podáváme s brambory vařenými ve slupce nebo s rýží.